DVB Vastgoed verzorgt het beheer en de bemiddeling van woonruimten van particuliere vastgoedeigenaren. Ook is het mogelijk om ons in te huren als aanhuurmakelaar.

Huren via DVB Vastgoed 

Mocht je een woning op de website zien waar je interesse in hebt dan kun je contact met mij opnemen om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Het is mogelijk om tijdens een bezichtiging meerdere woningen te zien. Er zijn geen wachtlijsten en je kan direct na de bezichtiging aangeven of je de woning wil gaan huren. Als de woning aan je wensen voldoet en je interesse hebt om deze woning te gaan huren, ga ik in overleg met de verhuurder. Als de verhuurder akkoord is ontvang je het definitieve akkoord met een overzicht van de kosten. Het eerste gedeelte van de borg dien je binnen 48 uur te voldoen. Daarna is de woning definitief voor je gereserveerd. De (digitale) huurovereenkomst ontvang je na de betaling in je mailbox. De huur en de rest van de borg betaal je een week voor de ingangsdatum. Mocht je na de betaling van het eerste gedeelte van de borg toch afzien van de huur dan wordt deze kosten NIET gerestitueerd.
De inspectie en sleuteloverdracht plannen we op de eerste huurdag. We lopen samen de woning langs en je krijgt uitleg over alles wat belangrijk is als je in de woning woont. Na de sleuteloverdracht heb je direct contact met de verhuurder, behalve als DVB Vastgoed ook het beheer verzorgt.

Aanhuurmakelaar 

Het is ook mogelijk om ons in te huren als aanhuurmakelaar. Wij gaan dan voor jou op zoek naar een woning buiten het aanbod wat gepresenteerd is op de website. Mocht je zelf iets gevonden hebben dan kan ik ook mee gaan op de bezichtiging om je te adviseren en voor je te onderhandelen over de huurvoorwaarden en de huurprijs. Al je vragen omtrent huurrecht, overeenkomsten, beheer en betalingen kun je aan ons stellen. Wij kijken de huurovereenkomst na en leggen deze aan je uit. Desgewenst kunnen wij ook de huurovereenkomst voor je opstellen. Wij zorgen ervoor dat jij met een goed gevoel in je nieuwe woning kan gaan wonen! Gedurende de hele looptijd van de overeenkomst kun je contact met ons opnemen als je een vraag hebt over de woning of de overeenkomst (technische en woning-specifieke vragen uitgezonderd) Mocht je interesse hebben in een aanhuurmakelaar dan kun je contact opnemen.
Pas als je DVB Vastgoed middels een opdrachtformulier opdracht hebt gegeven kunnen we voor je op zoek gaan.

Corporate service 

Voor bedrijven met expats die onbekend zijn in Breda of omgeving is het een mogelijkheid om ons in te huren. Wij kunnen de expats begeleiden bij onder andere een inspectie en het beheer van de woning, het contact met de verhuurder, het regelen van nutsvoorzieningen, informatie geven over de belastingen, het zoeken naar geschikte scholen, kinderopvang en artsen en het gebruik van de apparatuur in de woning. Corporate service is maatwerk, neem contact op om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Huurvoorwaarden 

Om een woning via DVB Vastgoed te kunnen gaan huren dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Inkomen van 3 maal de huurprijs (bruto). Bij een woning met een inclusief huurprijs van € 600,- dien je dus € 1.800,- bruto te verdienen.
  • In het bezit van een geldig legitimatiebewijs (paspoort of IDkaart), 3 recente salarisstroken, werkgeversverklaring en/of arbeidscontract en een recent bankafschrift met loonbetaling.
  • Mocht je een eigen onderneming hebben dan willen we graag een accountantsverklaring en een uittreksel van de Kamer van Koophandel inzien.
  • Mocht je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen dan is het in veel gevallen nog steeds mogelijk om een woning te huren! We kunnen werken met een garantstelling van ouders en/of verzorgers. Ook als je niet aan de richtlijn voor het inkomen voldoet, maar wel spaargeld hebt is het mogelijk om een woning te gaan huren. Dit moet wel eerst met de verhuurder besproken worden.

    Voor toewijzing van een huurwoning maken wij gebruik van het protocol van pararius. Dit protocol is hier na te lezen.

Kosten 

Een inschrijving bij DVB Vastgoed is altijd gratis! Ook een bezichtiging is gratis. Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, is het fijn als je jezelf afmeldt als je onverhoopt toch niet op een bezichtiging kan komen. Dit kan 24u per dag per e-mail (beheer@dvbvastgoed.nl), het contactformulier op de website of via sms/app (06-14592420).

Als je een woning gaat huren betaal je de borgsom (afhankelijk van de verhuurder bedraagt de borg meestal 1 tot 2 keer de maandhuur) en de eerste huurpenningen aan de verhuurder. Na afloop van de huurperiode ontvang je de borgsom (mits de woning in correcte staat wordt opgeleverd) retour van de verhuurder.

Voor meer informatie over de tarieven om mij in te huren als aanhuurmakelaar kun je contact op nemen. Dit is afhankelijk van de soort woning en de prijsklasse waarin je zoekt. Wij willen eerst je woonwensen bespreken zodat we een inschatting kunnen maken of we een woning naar wens kunnen zouden kunnen vinden.

Het is ook mogelijk om alleen een (digitale) huurovereenkomst op te laten maken. Als je dit door een onafhankelijke partij laat doen ben je ervan verzekerd dat de overeenkomst geheel volgens de actuele wet,- en regelgeving is. De kosten voor alleen een huurovereenkomst bedragen € 135,- (inclusief BTW).